Boende

Jag har nog aldrig bott så bra som i Sydafrika! Lägsta pris för ett dubbelrum inklusive ”hot breakfast buffé” var 680 ZAR och högsta 800. Då har jag inte inkluderat övernattningen på Sanbona Wildlife Reserve.

Vi bodde i Kapstaden två gånger. Vi inledde med fyra nätter på Capetonian. Detta är ett hotell som vilket som helst i världen, varken det ena eller andra men kanske lite större rum än vad man normalt har. I hotellbeskrivningen står att pool finns och det gör det, men den är inomhus. När det är 35 grader ute i skuggan är inte inomhuspool aktuellt, men frukosten var kanon och läget ett par kilometer från Waterfront och mitt emot CTICC, kongressanläggningen, var bra det också.

När två nätter återstod av vistelsen i Sydafrika återvände vi till Kapstaden och denna gång flyttade vi in på Casablanca Guest House i Fresneye, som ligger på Atlantsidan av Table Mountain och bara ett litet skutt från Lion´s Head.

fresneye_1

fresneye_2

fresneye_3

För Fresneye måste jag utfärda en varning. Det är extremt backigt där. Kör du bil måste du veta vad du gör. Jag bodde under åtta månader i utkanterna av San Francisco för 25 år sedan och det är i stil med det, men på sina ställen upphöjt till tio.

Ankomsten till Casablanca var det inte kul, en superbacke med stopptecken på toppen, där trodde jag att vi fixat det, men så vred jag på huvudet och såg ännu en mastodontbacke. Det var HEMSKT! Det är nästan så jag börjar gråta hysteriskt bara av tanken på det.
Att sig in på parkeringen utanför boendet ska vi inte tala om.
– Kan vi inte stanna där nere? var min kommentar.
Taxin sista kvällen fick stanna där det var som slätast och sedan gick vi sista backen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s