Sanbona

Från Hermanus körde vi ca tre timmar norrut till Sanbona Wildlife Reserve (ca tre timmar öster från Kapstaden).

Sista sträckan är ett kapitel för sig. Först var det sju kilometer ut i igenstans från huvudvägen mellan Barrydale och Montagu och efter ”gaten” var det sedan 2,5 mil ut i vildmarken på en väg som i bästa fall kunde kallas kostig på vissa ställen. En jeep hade varit utmärkt, men vår ”Chevy” i ”citybilsstorlek” fungerade faktiskt hela vägen. De 2,5 milen tog 50 minuter att köra och längs vägen dök allehanda djur upp … Dock inga hungriga lejon!

sanbona_1

sanbona_2

Boendet på Sanbona är nog det bästa jag bott på någonsin. I priset, 3.150 ZAR per person, ingick safari på ca sju timmar, lunch (tre rätter med flera valmöjligheter) med valfri dryck, middag (fyra rätter med lika många val) med valfri dryck samt frukost (meny där också!) och fri tillgång till innehållet i kylskåpet på rummet modell större. Utomhusduschen med utsikt över steppen gillades mest tror jag, men poolen var inte fel den heller.

sanbona_3

sanbona_4

Safarin, eller ”game drives” som det heter på fackspråk, var uppdelad i två omgångar. En eftermiddagstur och en morgontur med väckning kl 05.20. Vi fick spana ordentligt för att hitta djuren, men en efter en dök de upp – elefanter, noshörningar och giraffer bland annat. Vita lejon fick vi se i en del av området som var dubbelt inhängnat.

sanbona_7

sanbona_8

Sanbona säger att de numera har The Big Five, dvs lejon, leopard, afrikansk elefant, afrikansk buffel och vit noshörning (svart noshörning brukar också räknas in i Big Five), men de kan ju dra till med vad som helst och vi tror på det.

sanbona_5

sanbona_6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s