Montagu

Från Sanbona var det sedan bara ett kort skutt på fyra mil till badorten som inte ligger vid havet – Montagu och Avalon Springs. Sedan 200 år är Montagu känt för sina heta källor. Vattnet i hotellets pool kommer direkt från en varm källa och håller en temperatur på mellan 30 och 43 grader. Man säger att det inte är några tillsatser i vattnet och att vattnet bara används en gång innan det åker ut i floden. Om detta kan de säga vad som helst, men häftigt är det att flyta omkring där sent på kvällen när det är lite svalare i luften.

montagu_1

montagu_2

montagu_3

Från Montagu är det ca tre mil till Robertson. Ringer det en klocka? Robertson har du säkert sett på vinflaskor. Robertson är en ort men också en vinproducent. Någon egen vingård har de inte, men många leverantörer.

Robertson Winery ligger centralt i Robertson och vi ”knackade på” och frågade om visningar av bygget. De kallade på en kille och så fick vi en privat rundvandring, vilket skulle visa sig sedan bli den sista för vi kom mitt i skörden och då har man inte tid med turister.

robertson_winery_1

robertson_winery_2

Efter Robertson körde vi vidare till bland annat Bon Courage. Mycket till vinprovningar kunde vi inte deltaga i eftersom vi var bilburna, men det är kul att ha sett gårdarna.

På väg tillbaka till Montagu åts det lunch på Fraai Uitzicht. Vinrankor så långt ögat når och förstklassig mat. Mycket trevligt!

vindruvor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s