Cape Point

Efter tre dagar i Kapstaden plockades hyrbilen ut på Hertz och turen gick till Cape Point och Cape of Good Hope. Detta är en dagsutflykt på knappt 15 mil med stopp på Boulder Beach för att se en större skock afrikanska pingviner och Kirstenbosch National Botanical Garden på vägen tillbaka.

Vägen ner till Cape Point är mycket vacker och man kör med fördel på Atlantsidan så att man inte missar (tullbelagda) Chapman´s Peak Drive strax söder om Hout Bay.

cape_point_1

cape_point_2

Cape Point och Godahoppsudden ligger i ett naturreservat. Här växer milkwoodträd och lågvuxen buskskog och en och annan apa vandrar omkring. Aporna finns lite överallt. Söta att titta på genom bilrutan, men ett mycket stort problem för dem som bor i Sydafrika. På flera ställen står skyltar som talar om att det är absolut förbjudet att mata dem. Gör du det ändå får du betala 500 ZAR i böter.

apa_cape_point_1

apa_cape_point_2

apa_cape_point_3

apa_cape_point_4

apa_cape_point_1

Till Cape Point och fyren, ca 300 meter över havet, kan du gå från parkeringen för egen maskin eller ta bergbanan för några rand. Till Godahoppsudden får man gå själv och det tar ca 1,5 timme fram och tillbaka.

Från udden styrdes bilen till pingvinerna på Boulder Beach strax söder om Simon´s Town. De små djuren på 2-4 kilo är en upplevelse att se, svarta på ryggen för att skydda sig ovanifrån när de simmar och vita på magen för att kamoflera sig underifrån. År 1910 fanns det omkring 1,5 miljon afrikanska pingviner. Nu räknar man med att det finns ca 3.000.

pingviner_1

pingviner_2

pingviner_3

pingviner_4

pingviner_5
Stackaren till vänster är nog inte riktigt frisk …

pingviner_6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s